×

רוצים לשמוע עוד על השקעה בטכנולוגיה שוברת השוק של SOOS?

אנשי הייטק וחקלאות התאחדו ויצרו טכנולוגיה מהפכנית שחוסכת מיליארדי דולרים לענף המזון העולמי. עכשיו הם מגייסים גם אותך להשקעה

כמשקיעים מחושבים שלא ממהרים להשקיע בכל מיזם השנה האחרונה גרמה לכם להיזהר שבעתיים: מניות חברות ההייטק שנהנו מהילה עוצמתית חוות מיתון, בעוד שבענף הנדל"ן שנתפס כיציב מתמודדים עם עליות ריבית והאטת פעילות. אז מה עושים המשקיעים המנוסים? חוזרים ל"מקורות" עם השקעות בענפים המשרתים את כל האנושות. יצאנו לבדוק אחת מאותן השקעות וחזרנו מופתעים
(שנה גודל)
השקעות אגרוטק
צוות חברת SOOS. הטכנולוגיה המהפכנית של החברה זיכתה אותה במקום הראשון ב-4 תחרויות סטארט-אפ בינלאומיות

בשנה האחרונה, המשקיעים האחראיים השוקלים בתבונה כל אפיק השקעה ניצבים בפני אתגר לא קטן. הערכות השווי בתעשיית ההייטק יורדות בצורה הדרגתית ביחס לימי הבועה, בעוד שבענף הנדל"ן עליית הריביות גורמת להאטת פעילות ועצירת השקעות. אז מה עושים בעלי הניסיון והמשאבים? פונים לעבר אפיקי השקעה אלטרנטיביים בענפים לא-ספקולטיביים, הנותנים מענה מוחשי לבעיה ברורה, מהסוג שעשוי לחולל שינוי דרמטי.

וכשמדברים על השקעות בענפים לא-ספקולטיביים הכוונה היא כמובן לענפי המזון, החקלאות והתשתיות. אלה, בניגוד לטכנולוגיה או נדל"ן, נחשבים לענפים שרמת הביטחון בהם גבוהה יותר, ולו רק מעצם העובדה שהם משרתים צרכים בסיסיים של האנושות. שם, מסתבר, ישנן חברות ישראליות המפתחות טכנולוגיות שמציעות פתרון לבעיות אקוטיות לעולם, כמו מחסור במזון ועליות חדות במחירי המזון. חברות המציעות פתרונות לבעיות אלו הן בעלות פוטנציאל כלכלי אדיר.

אבל אליה וקוץ בה: לרוב, הגישה להשקעות אלו שמורה לקרנות ההון סיכון, לצד רשימה מצומצמת של אנג’לים, שמשקיעים באותן חברות שפועלות בזירות המזון והחקלאות ומפתחות טכנולוגיות פורצות דרך.

אז איך בכל זאת ניתן כמשקיעים עצמאיים להיחשף לאותן השקעות

בחברת Together השקעות פותרים עבור המשקיע העצמאי בדיוק את השאלה הזו. החברה מאפשרת למשקיעים קטנים יחסית, עם החל מ-30 אלף דולר, להצטרף להשקעה בסטארט-אפ החקלאי SOOS, שהטכנולוגיה שלו צפויה לפתור בעיה אקוטית בענף החקלאות העולמית. SOOS מצליחה לשנות את מין האפרוחים בתוך הביצים, ובכך חוסכת הון לתעשיית הביצים שמגלגלת מאות מיליארדי דולרים בשנה.

תרנגולים זכרים כמובן אינם מטילים ביצים וגם לא מתאימים לתעשיית הבשר – ולכן אפרוח זכר מושמד מיד לאחר בקיעתו ומהווה בזבוז משאבים עצום. בטבע, יש סיכוי של 50% שהאפרוח הגדל בביצה יהיה זכר ולא נקבה, ולכן הערכות בעולם מדברות על 8 מיליארד זכרים שלצערנו מופנים להשמדה מיד לאחר בקיעתם. מעבר לצער בעלי החיים, מדובר על הפסד של מיליארדי דולרים לתעשיית הביצים.

אבל מסתבר שטכנולוגיה ויצירתיות חזקות יותר מהסטטיסטיקה.

בחברת SOOS פיתחו טכנולוגיה שמצליחה לשנות את מין האפרוח בעודו בביצה – ללא שינוי גנטי. כתוצאה מכך, מרבית האפרוחים הבוקעים הינם נקבות בעלות יכולת הטלת ביצים. מדובר לא רק בחסכון לתעשיית הביצים שמגלגלת למעלה מ-200 מיליארד דולר בשנה – אלא גם ברווח משמעותי לחקלאים ושיפור הביטחון התזונתי והנגישות לחלבון בריא וזול בכל העולם.

כולם ניסו – רק SOOS הצליחה

בעיית האפרוחים הזכרים היא ממש לא חדשה. לאור לחצים הולכים וגוברים מצד רגולטורים ופעילי זכויות בעלי חיים ברחבי העולם להפסיק את השמדת הזכרים, בעשור האחרון הוקמו מיזמים רבים במטרה להציע פתרון לבעיה זו. יותר מ-200 מיזמים ברחבי העולם עובדים על טכנולוגיות לזיהוי מוקדם של מין האפרוחים, אך רובם ככולם לא באמת עונים על הבעיה; טכנולוגיות אלו מסוגלות רק לזהות את מין העוברים הזכרים (ולפעול להשמדתם) בתוך הביצה, בעוד ש-SOOS משנה את מין העובר ומביאה להגדלת תפוקת יצרני הביצים.

על טכנולוגיה מהפכנית זו זכתה SOOS במקום הראשון ב-4 תחרויות סטארט-אפ בינלאומיות, אחת מהן היא זו של אוניברסיטת קורנל, שבגינו אף קיבלה מענק בסך מיליון דולר ממדינת ניו יורק.

הצוות המוביל את החברה – אנשי הייטק, חקלאות ואקדמיה

SOOS ("אפרוח" בערבית) נוסדה על ידי יעל אלטר (CEO) ונשאת חאג׳ מוחמד, אשר מנהל את בנק הדם של בית החולים פוריה, חבר דירקטוריון החברה, וממציא הטכנולוגיה. לאלטר מעל 20 שנות כמנכ"לית וכסמנכ"לית בחברות חקלאות.

לצד אלטר גויסו מספר טאלנטים ואנשי צוות מוכשרים ומסורים במיוחד, החולקים את אותו חזון לשנות את תעשיית הביצים העולמית. ביניהם, אורן סלומון, ראש תחום תפעול, בעל ניסיון של למעלה מ-25 שנים בגידול עופות ואחד המובילים בישראל בתחום; סמנכ"ל פיתוח עסקי אלון גוזלן, שמגיע עם ניסיון של 15 שנים במיזוגים ורכישות, פיננסים, אסטרטגיה, גיוס כספים ופיתוח עסקי בחברות סטארט-אפ וטכנולוגיה מהמובילות בישראל; סמנכ"ל הטכנולוגיה אולג קורזון, בעל 30 שנות ניסיון בניהול ופיתוח פרויקטי חומרה ותוכנה בקנה מידה גדול עם התמחות בטכנולוגיות ענן ואינטרנט של הדברים; והמדענית הראשית, ד"ר שלומית פדידה-מטולה, בעלת תואר דוקטור במיקרוביולוגיה ואימונולוגיה מאוניברסיטת בן גוריון, ופוסט-דוקטורט בגילוי והנדסת נוגדנים מהמכללה לרפואה A. Einstein, NYC ומדענית בכירה לשעבר ב- PiNK Bio-Pharma.

soos
תעשיית הביצים בעולם מגלגלת למעלה מ-200 מיליארד דולר בשנה

כיום ל-SOOS יש כבר 3 פיילוטים – בארצות הברית, איטליה ובלגיה, והיא נמצאת על סף חתימה עם הסכמים מסחריים ראשונים באירופה ובארצות הברית. המודל העסקי שלה מתבסס על תוצאות, כשעבור כל נקבה עודפת מעל לשיעור הטבעי של 50 אחוז היא תגבה עמלה. כך שאם מדגרה מסויימת הפיקה 150 נקבות במקום 100 נקבות, היא תשלם עבור 50 הנקבות הנוספות.

לסיכום: אם תמיד חיפשתם השקעות בזירה יציבה ומשגשגת – כעת אתם יודעים שיש לכם הזדמנות להצטרף עם החל מ-30 אלף דולר כחלק מקבוצה קטנה ואיכותית של אנג'לים ולהשקיע בפיתוח מקורי וחדשני ראשון מסוגו בעולם. בהצלחה!

30 אלף דולר ואתם בפנים: בואו לשמוע על השקעה בטכנולוגיה שוברת השוק

השאירו פרטים כאן ונציג יחזור אליכם בהקדם