×

רוצים לשמוע עוד על השקעה בטכנולוגיה שוברת השוק של Ark Surgical?

אנג'לים, מאחוריכם: הטכנולוגיה היחידה בעולם לניתוחי רחם שמגינה על חייהן של מיליוני נשים בעולם נפתחת לראשונה לכל המשקיעים

פיתוח ישראלי חדש מאפשר לבצע ניתוח להוצאת הרחם, השני הכי נפוץ בקרב נשים, באופן לפרוסקופי ולהיטיב את חייהן של מיליוני נשים ברחבי העולם. לאחרונה התקבל אישור FDA, והחברה מגייסת משקיעים שרוצים לקחת חלק בהצלחה הצפויה לה בעולם, החל מ-25 אלף דולר. מעניין אותך? תמשיך לקרוא
(שנה גודל)
השקעות אנג'לים
צוות חברת Ark Surgical (מימין לשמאל) ניזאר משאעל, סתיו תורי, לבנת בן צור. כבר ב-2014 קרא ה-FDA לחברות לפתח מוצרים שיספקו הגנה בניתוח רחם, אך עד כה אף אחת לא זכתה לאישורו

בשנה האחרונה, המשקיעים האחראיים השוקלים בתבונה כל אפיק השקעה ניצבים בפני אתגר לא קטן. הערכות השווי בתעשיית ההייטק יורדות בצורה הדרגתית ביחס לימי הבועה, בעוד שבענף הנדל"ן עליית הריביות גורמת להאטת פעילות ועצירת השקעות.

אז מה עושים בעלי הניסיון והמשאבים? פונים לעבר אפיקי השקעה אלטרנטיביים הנותנים מענה מוחשי לבעיה ברורה, מהסוג שעשוי לחולל שינוי דרמטי. תעשיית הביומד היא דוגמא מצויינת להשקעות מסוג זה. ענף הטכנולוגיה הרפואית, בניגוד לטכנולוגיה או נדל"ן, נחשב לכזה שרמת הביטחון בו גבוהה יותר, ולו רק מעצם העובדה שהוא משרת צרכים בסיסיים של האנושות. שם, מסתבר, ישנן חברות ישראליות המפתחות טכנולוגיות שמציעות פתרון לבעיות אקוטיות לעולם, וחברות המציעות פתרונות לבעיות אלו הן בעלות פוטנציאל כלכלי אדיר.

אבל אליה וקוץ בה: לרוב, הגישה להשקעות אלו שמורה לקרנות ההון סיכון, לצד רשימה מצומצמת של אנג’לים, שמשקיעים באותן חברות שפועלות בזירות המזון והחקלאות ומפתחות טכנולוגיות פורצות דרך.

אז איך בכל זאת ניתן כמשקיעים עצמאיים להיחשף לאותן השקעות?

מועדון האנג'לים של Together השקעות פותר עבור המשקיע העצמאי בדיוק את השאלה הזו. דרך מועדון זה, משקיעים קטנים יחסית עם החל מ-25 אלף דולר,יכולים להצטרף להשקעה בסטארט-אפ הביומד ARK Surgical שפיתחה טכנולוגיה רפואית, לא פחות מפורצת דרך, היחידה בעולם המסייעת בניתוח הוצאת הרחם ללא פתיחת הבטן. בכך היא נותנת מענה מלא לבעיה נפוצה במיוחד: שאריות רקמה מהרחם שנותרות בגוף לאחר ניתוח לפרוסקופי (הניתוח הגניקולוגי השכיח ביותר אחרי ניתוח קיסרי), המביאות אחת מתוך 350 נשים שיעברו את הניתוח לסיכון חיים ממשי ומיידי במיוחד אחרי שמתגלה אצלה סרטן. זאת, מאחר שהוצאת רחם בניתוח לפרוסקופי כולל חיתוך הרחם והוצאתו דרך חתך קטן בדופן הבטן, מה שמגביר את הסיכוי להישארות רקמות שבעתיד יפתחו תאים סרטניים.

צפו: כך הטכנולוגיה פועלת

התופעה כה נפוצה ומסוכנת, עד שבשנת 2014 הזהיר ה- FDA מניתוחים לפרוסקופיים להוצאת הרחם, וקרא לעבור לניתוח פתוח – הליך מסוכן לכשעצמו הדורש אשפוז ארוך, זמן החלמה ממושך, זיהומים, סיבוכים ואף למוות.

בד בבד, ה-FDA יצא בקריאה לחברות בכל העולם לפתח מוצרים שיספקו הגנה מפני פיזור רקמות בזמן הניתוח הלפרוסקופי, חברת ARK Surgical עברה את כל המשוכות והמהמורות: היא עברה את כלל הניסויים הרפואיים, קיבלה את אישור ה-FDA והחלה למכור את מוצריה שכבר ביצעו כמה ניתוחים מוצלחים.

הטכנולוגיה שמאגדת ארבעה פטנטים וצפויה להפוך לכלי המועדף לגניקולוגים בכל העולם

היתרון של Ark Surgical הוא בעובדה שהיא הצליחה לפתח מכשיר הפורש מיכל גמיש ואטום סביב הרחם, המאפשר למנתח לבצע את חיתוך הרחם והוצאתו באופן בטוח ומהיר דרך חור לפרוסקופי זעיר. המיכל האטום, בעל הדפנות הכפולות, עוטף את הרחם, מתנפח בחלל הבטן ומונע את הפיזור של חלקיקי הרחם שנוצרו בחיתוך. בסוף ההליך, המנתח שולף את המיכל כולו ויכול לדעת בביטחון כי לא פוזרו תאים סרטניים בגוף. בכך מאפשר המכשיר לעולם הרפואה להמשיך בניתוח לפרוסקופי, ולבטל את החשש מסיכון חיי אדם ולשפר דרמטית את חוויית המטופלת הנהנית מזמן אשפוז קצר, פחות סיבוכים זיהומיים וחזרה מהירה לשגרה.

לצד זאת, גם בתי החולים יוצאים מורווחים בחיסכון זמן ניתוחים ואשפוז, הכרוכים בכסף ומשאבים רבים: המכשיר פשוט לשימוש, ובעל עקומת לימוד קצרה, ומקטין את הסיכוי לתביעות על רשלנות רפואית בשל דגש על נוהלי בטיחות.

הטכנולוגיה מורכבת מארבעה פטנטים, שניים מאושרים כבר בארה"ב. שניים נוספים נמצאים בשלב National Phase המגנים על המבנה החדיש של ה-LapBox, אחד מהם נרכש מחברה ישראלית אחרת שהייתה פעילה בתחום. רכישת הפטנט הוסיפה עוד רובד של הגנה על טכנולוגיית ומוצר החברה.

סביבת שוק הכוללת 50% מהאנושות ואחד מההליכים הנפוצים בעולם

בתחילת 2020 החברה החלה בניסוי קליני בבני אדם, זאת לאחר ניסויים קליניים מוצלחים שבוצעו בבעלי חיים. עד כה, שני ניתוחים באמצעות ה-LapBox בוצעו בהצלחה בבית החולים אסותא ובית החולים הכרמל. פריצת הדרך הגיעה כאשר במהלך 2022 קיבלה החברה את אישור ה-FDA עבור המכשיר הראשון שלה ,LapBox Manual. בכך ניתן האות להתחיל למכור ולשווק לשוק האמריקאי המהווה נתח משמעותי מהשוק העולמי למכשור רפואי.

מטבע הדברים, הטכנולוגיה של Ark Surgical פועלת בסביבת שוק צומחת במיוחד עם קהל יעד של 50% מהאוכלוסייה, והניתוח להוצאת הרחם הוא אחד הניתוחים הנפוצים ביותר בקרב נשים בעולם: בארצות הברית לבדה מבוצעים כ-600 אלף כריתות רחם בשנה, ובישראל הקטנה כ-5,000 מדי שנה. יתרה מזאת, על פי הנתונים בארה”ב אחת מתוך 3 נשים צפויה לעבור אותו במהלך חייה.

הדמיית הוצאת הרחם בטכנולוגיית LapBox

הצוות המוביל את החברה – אנשי ביוטק, מדע והון-סיכון

חברת Ark Surgical הוקמה ביוני 2017. מי שהגה את הרעיון לפיתוח ה-LapBox, הוא ד"ר אבי יערי, גניקולוג בעצמו, שלמד בהדסה ועוסק בתחום בארצות הברית כבר יותר מ-30 שנה. כמי שנאלץ להתמודד בעצמו עם הבעיה של הניתוחים הללו, הוא חיפש פתרון יעיל שיהיה גם בטיחותי וכמובן ישים דגש על בריאות האישה.

צוות החברה מורכב מאנשי מקצוע המנוסים בפיתוח מכשור רפואי, בדיקתו והוצאתו לשוק בצורה מהירה, חלקה ויעילה. בראשות החברה עומד המנכ"ל סתיו תורי, בעל ניסיון של 14 שנים בתעשיית המכשור הרפואי בתחום הפיתוח של שתלים רפואיים וכלים ניתוחיים. בוגר הפקולטה להנדסה מכנית באוניברסיטת תל אביב ובעל תואר שני במנהל עסקים. בעל ניסיון רב בתחום הפיתוח, הייצור וההעברה לשוק האמריקאי. עבד במספר חברות ביניהן Disc-O-Tech (נמכרה לג'ונסון אנד ג'ונסון ב-240 מיליון דולר) ו- Carbo-Fix Orthopedic.

המייסד ויו"ר הדירקטוריון הוא אהרן פלדמן, שכיהן כמנכ"ל רפאל טכנולוגיות רפואיות ומנהל הפיתוח העסקי של חברת MST (שנרכשה על ידי Asensus Surgical). כמו כן, שותף להקמת Restore Medical ו-FetalEase. לצדו מכהן כיו"ר מועצת המנהלים זהר גנדלר, יזם ומנכ"ל ותיק ובעל שם, היה שותף בהקמה והשקעה במעל 50 חברות הכוללות את: פרולור ביוטק אשר נמכרה תמורת $480M, מזור רובוטיקה אשר נמכרה למדטרוניק תמורת $1.6B, קורינדוס אשר נמכרה לסימנס תמורת $1.1B, ReWalk אשר נסחרת כיום בנאסד"ק ורבות נוספות.

כיום, החברה מחזיקה כבר בקו ייצור פעיל, ובמקביל מצויה בתהליך מתקדם של קבלת האישור גם למכשיר השני שלה, LapBox power כלי רפואי המשמש לניתוחים לפרוסקופיים חשמליים. "במילים פשוטות, בתעשיית הציוד הרפואי אנחנו נמצאים בשלב שכל חברה חולמת עליו הישורת האחרונה לפני האקזיט או הסכם מכירה לאחת החברות לציוד רפואי מובילה בעולם", מסכם המנכ"ל סתיו תורי.

לסיכום: אם תמיד חיפשתם השקעות בענפים שמשרתים את האנושות ועשויים להפוך לאבני יסוד בעולם הביומד – כעת יש לכם הזדמנות להצטרף להשקעה שכזו עם החל מ-25 אלף דולר כחלק מקבוצה קטנה ואיכותית של אנג'לים ולהשקיע בפיתוח מציל חיים חדשני ומקורי הראשון מסוגו בעולם. בהצלחה!

25 אלף דולר ואתם בפנים: בואו לשמוע על השקעה בטכנולוגיה פורצת הדרך

השאירו פרטים כאן ונציג יחזור אליכם בהקדם