המשכורת לא מספיקה? 4 טיפים לקיצוץ האוברדראפט

(שנה גודל)

כשאחוז נכבד כל כך מהאוכלוסייה מוצא את עצמו מתמודד עם משיכת יתר – זה כבר לא קושי מקומי. אנחנו מאמינים שחשוב שהממשלה תפעל לטובת חינוך להרגלי צריכה כלכליים יותר וביחד עם זאת לצמצום ההוצאות (למשל, סבסוד צהרונים וקייטנות בחודשי החופש הגדול, אשר עולים להורים המסכנים לעיתים עשרות אלפי שקלים – בלתי ברירה). אבל עד שהגופים הממשלתיים יבחרו לעשות משהו עם מכת המדינה שנקראת אוברדראפט – קבלו את הטיפים הכי פשוטים לצמצום משמעותי של משיכת היתר שלכם

1. התיידדו עם תלוש המשכורת שלכם

זה אולי יפתיע אתכם, אבל תלוש השכר שלכם עשוי "להחביא" מידע חשוב אודות גובה התשלומים שאתם מקבלים – ואולי גם גובה התשלומים שאתם יכולים לקבל. בדקו את פרטי התלוש – כמו למשל גובה ההורדות לטובת קרנות השתלמות, ביטוחי מנהלים וכדומה; בדקו את כמות ימי החופשה שהורדו לכם ואיזו כמות ימי חופשה עוד נותרה לשימושכם; בדקו את גובה תשלום המס שאתם משלמים, ועוד.

2. בדקו אם מגיעים לכם החזרי מס הכנסה

העניין הוא פשוט – בכל חודש, אתם משלמים מס הכנסה על גובה השכר החודשי, בשיטת תשלום המכונה "ניכוי במקור". המשמעות היא: שבכל חודש אתם משלמים מס הכנסה בגובה המקסימלי ביחס להכנסה באותו החודש. אם ההכנסות שלכם משתנות מדי חודש – ייתכן שמגיע לכם החזר מס משמעותי. ישנן חברות רבות המתמחות בבדיקת הזכאות שלכם ומספקות שירותים איכותיים להחזרי מס בתשלום. שווה לבדוק.

3. השתמשו במזומן

נכון שזה קל, לשלוף מהארנק את כרטיס האשראי ולרכוש מוצר שעולה הון, בחלוקה לכמות מטורפת של תשלומים? תוכלו להימנע מהכבדה כזו על העו"ש שלכם, אם תתרגלו להשתמש במזומן בלבד.

4. היכנסו כל יום לאתר או אפליקציית הבנק שלכם ובררו את היתרה שלכם

הבחירה להפוך מודעים יותר למה שקורה בחשבון הבנק עשויה לשמש כגורם ממלא מוטיבציה, ולהשפיע יותר ממה שאתם חושבים. אם אתם לא בדיוק יודעים איזה תשלום יורד מתי, עם איזה גובה של תשלומים אתם מתחילים את החודש בכרטיסי האשראי שלכם או כמה שילמתם לחשבון החשמל החודש – עשו לעצמכם טובה, התחילו לנהל את העניינים שלכם בצורה מושכלת. הכירו את חשבון הבנק, פירוט האשראי והתשלומים שלכם. התחילו עוד היום. בהצלחה!