אפילו שנושא יוקר המחייה בישראל איננו חדש, בזמן האחרון כולנו חווים קפיצה במחירים, באופן שלא ראינו מזה שנים. הדבר נובע מצירוף של גורמים כגון אינפלציה (לא רק בישראל אלא גם בארה"ב ובאירופה), תהליך של עליית ריבית שאף עלול להתרחב. כל זאת בנוסף למציאות של פוסט קורונה וחוסר נחת פוליטי שגורמים לאי וודאות ועליית מחירים. וכעת, הטיפים שאתם חייבים להכיר.
בדיקת חלופות אצל ספקים אחרים
כולנו מכירים הוצאות שוטפות כגון חשבון הטלפון הסלולרי, הוצאות גז בישול, הוצאות חשמל, ארנונה, עלויות אינטרנט (ספק שירות וספק תשתית) ועוד. לא בכל המקרים יש חלופות, למשל בנושא ארנונה או חשמל, אבל לפחות בחלק מהשירותים יש חלופות. העובדה שיש תחרות מאפשרת לצרכנים, בין אם פרטיים ובין עם עסקיים, להגיע מעמדה של כוח ויכולת מיקוח. ערכו רשימה ובדקו כמה אתם משלמים עבור אחזקת טלפון סלולרי, כמה אתם משלמים עבור גז, שירותי ניקוי או תחזוקה (בבניין משותף או בעסק). בדקו חלופות ואז תוכלו להחליט האם כדאי לעבור לנותן שירות אחר, זול יותר, או לבקש הנחה מהספק הנוכחי. פעמים רבות, די בשיחת טלפון אחת בכדי להוזיל את השירות!
בטלו שירותים כפולים או פחות שימושיים
כאשר עושים סדר בהוצאות, מגלים לעיתים שישנם שירותים שהצטרכנו בעבר, אך כיום אין הם שימושיים. לעיתים, אף מגלים שאנו משלמים עבור שירותים כפולים, שלא באמת צריך את שניהם. לדוגמא, אנשים פתאום נזכרים שבעבר הורידו אפליקציית סטרימינג לסלולר (בתשלום), ובינתיים התחברו לשירות סטרימינג נוסף שמשמש אותם. תחום אחר שבו זה קיים – ביטוחים. הרבה אנשים משלמים כפל ביטוח, כלומר פרמיה כפולה לשתי חברות וזו הוצאה מיותרת שאפשר לבטל. אם אתם מחזיקים כמה כרטיסי אשראי, תוכלו לוותר על כרטיס לא שימושי. בנוסף, אם תשימו לב שרכשתם שירותים מתמשכים שכלל לא משמשים אתכם, בטלו אותם. בעידן של יוקר המחיה, אפילו חיסכון קטן מצטבר ומצטבר.
להוזיל בסעיף המזון
הוצאה חודשית על מזון, מהווה נתח משמעותי מאוד מההוצאות לחודש. אנו לא אומרים שצריך לוותר על אוכל, אבל שלב ראשון יהיה לבדוק חלופות. ניתן להוזיל מאוד את סעיף המזון בכמה דרכים. למשל, אפשר להתחיל לקנות במרכולים וברשתות מוזלות. סניפים עירוניים וחנויות נוחות לרוב גובים מחירים גבוהים בהרבה לעומת סניפים מוזלים של רשתות גדולות. בנוסף, בדקו את עצמכם, האם יוצא לכם לזרוק הרבה אוכל, בגלל שקניתם יותר מדי והתקלקל? אם זה קורה, נסו לקנות אריזות קטנות יותר. בנוסף, העדיפו לרכוש את מותגי הבית, שהם זולים יותר ביחס למותגי מזון ידועים שאינם בהכרח איכותיים יותר.
כך תחסכו בחשמל
הוצאות החשמל הולכות ומאמירות שכן גם פה נרשמו עליות מחירים תלולות. מה עושים? קודם כל, העדיפו להשתמש במכשירי חשמל חדשים, עם דירוג אנרגי חסכוני. בנוסף, הקפידו לכבות מכשירי חשמל שפועלים ללא צורך. חדר ריק לא צריך מזגן וגם לא תאורה. החליפו נורות בזבזניות בנורות חסכוניות. התקינו דוד שמש, במידה ואתם משתמשים כיום בדוד חשמל.
נסיעות חסכוניות
סעיף התחבורה גם הוא מאפשר להתנהל בצורה יותר חסכונית המתאימה להיום. לדוגמא, לעבודה סעו ברכב עם עמיתים לעבודה. בעל הרכב זוכה להשתתפות בהוצאות הדלק מצד האחרים. בנוסף, רוקנו את תא המטען מחפצים מיותרים. משקל עודף גורם לצריכת דלק מוגברת. התמידו – ותרוויחו.