חשוב שתדעו מי אתם, כמשקיעים
ניהול סיכונים הוא עניין מהותי אצל משקיעים, בעיקר אצל משקיעים ספקולטיביים. כלומר, אם שמתם את כל הכסף שלכם להשקעה על קרן הצבי – חשוב שלפחות תהיו מודעים לסיכונים ולהשלכות. ההשקעה בשוק ההון נחשבת השקעה ספקולטיבית, אולם אין ספק שישנם אפיקי השקעה מסוכנים יותר מאחרים. לכן, חשוב שכבר עם כניסתכם כמשקיעים לשוק ההון, תקבלו החלטה מודעת בקשר לרמת הסיכון שאתם מוכנים לקחת על עצמכם. אחוז ספקולטיביות שנחשב ממוצע בתיק השקעות הוא 30-35%. זה אומר, ש – 65-70% מהתיק שלכם מושקע במניות יציבות, שלא יניבו רווחים גדולים אבל גם לא יתרסקו.
היו משקיעים חכמים
אם כבר בחרתם את רמת הספקולטיביות שנוח לכם איתה (או את כמות הכסף שאתם מוכנים לסכן בתמורה לסיכוי לרווחים גבוהים), חשוב שתנהגו בחוכמה בנוגע לניהול תיק ההשקעות שלכם. בניגוד למה שאולי מקובל לחשוב, השקעות בשוק ההון הן בדרך כלל לא השקעות לטווח קצר. מה שאומר, שההמלצה הכללית היא לא "לברוח" לאחר ירידות. להיפך – אם אתם חווים ירידות ו"בורחים" – אתם הופכים את ההפסד שלכם לבטוח. אם תישארו, ייתכן שלא תפספסו את עליות השערים שלא פעם מגיעות לאחר הירידות.
אנחנו לא ממליצים לבדוק את מצב ההשקעות שלכם ברמה יומית – זה בערך כמו להישקל כל יום כשעושים דיאטה. הבדיקה היומית בדרך כלל מעלה את מפלס הלחץ. בדקו את ההשקעות שלכם פעם ביום בימים תנועתיים או אם אתם מנסים לבחור יום מתאים לביצוע פעולה (רכישה / מכירה). אחרת – בדקו את תיק ההשקעות שלכם לעיתים רחוקות יותר, לטובת שלוות הנפש שלכם.
כלים ליצירת רווחים גם כשהשוק בירידות
כשהשוק בירידות, זה זמן טוב לבצע רכישות של מכשירי השקעה, מניות וכדומה. זה הזמן לרכוש – וזה כנראה לא הזמן למכור (אלא אם אתם צופים משבר כלכלי רחב היקף, התרסקות של החברה שאתם מושקעים בה או צריכים את הכסף דחוף). מדיניות כללית להשקעה בטוחה היא לחיות גם עם הירידות, ולמדוד את התנהגות מכשירי ההשקעה שלכם בטווחים ארוכים.
חשוב שתדעו, שישנם כלים להשקעה בתקופות של ירידות שערים (גם כאן, יש אלמנט של סיכן – אתם תפסידו כסף אם ההערכה שלכם שגויה והשוק יחווה עליות שערים). למשל, כדאי להכיר את אופציות המסחר Short ו – Put, שתיהן מאפשרות ביטחון ברכישה בתקופה שבה אתם צופים ירידות ערך בשוק.
וטיפ אחרון לסיום – אף פעם אל תשימו את כל הביצים באותו הסל
מילת המפתח היא גיוון. אם תשקיעו באפיקים שונים בשוק ההון, תוכלו לקזז הפסדים במכשיר אחד, באמצעות רווחים במכשיר השקעה אחר. אם אינם בטוחים שאתם יודעים לנהל תיק השקעות מורכב כזה – נמליץ לכם להיעזר בשירותי ניהול ההשקעות שכל בנק מציע או בשירותים פרטיים כאלה, או לקחת את הזמן ללמוד ולפתח דרך משלכם, לניהול השקעות רווחיות בכל עת, בשוק ההון.