×

מעוניינת להתחיל קריירה משרדית בתחום הכספים תוך 90 יום בהשקעה של כשעה בשבוע? השאירי פרטים כאן >>

"קריירה בעולם הכספים תוך 90 יום? חשבתי שצוחקים עליי"

זה נראה כמו חלום רחוק שדורש שנים של השקעה: להשיג קריירה יציבה עם שכר גבוה שמאפשרת איזון מושלם עם חיי המשפחה • אבל שיטה חדשה מאפשרת להפוך למנהלת חשבונות מוסמכת ב-10 שיעורים בני כשעה בשבוע – בלי לצאת מהבית • והחדשות הטובות באמת: השכר ההתחלתי בתחום עומד על כ-12,000-9,000 ש"ח בחודש • נשמע טוב מכדי להיות אמיתי? יצאנו לבדוק
(שנה גודל)
המקצוע המהיר בישראל: מנהלת חשבונות - בהשקעה של שעה בשבוע. מנהלת חשבונות מוסמכת
המקצוע המהיר בישראל: מנהלת חשבונות - בהשקעה של שעה בשבוע

"האמת? הגעתי לקו האדום. כבר 6 שנים שהמשכורת שלי תקועה על קצת יותר ממינימום ולא נראה שאני מתקדמת לשום מקום. בהתחלה אני ובעלי עוד הצלחנו איכשהו ל'שרוד' ולפרנס את הילדים, אבל ההשתוללות של יוקר המחיה בשנה אחרונה שברה אותנו. הבנתי שאני חייבת הכנסה יותר גבוהה כדי להרים את הראש מעל המים ולא לשקוע לחובות".

את הדברים האלו אמרה לנו טובה (31) גננת מבית שמש נשואה ואם לארבעה, שסיפרה לנו שכל ביקור בסופר הפך לסיוט.
"הגעתי למצב שבו הייתי מנסה בכל פעם לצאת לקניות בלי אף ילד, פשוט כי לא רציתי בכל פעם מחדש לאכזב אותם ולהגיד להם 'לא' על כל ממתק שהם מבקשים".

המקצוע המושלם לבעלי משפחות - "משכורת גבוהה בשעות נורמליות"
"משכורת גבוהה בשעות נורמליות". הנהלת חשבונות

אבל לפני כמה חודשים טובה הצליחה סוף סוף לצאת ממעגל שכר המינימום ולהפסיק לחשוב 10 פעמים לפני שהיא מושיטה את היד למדף בסופר. היא למדה במשך כ-90 יום קורס הנהלת חשבונות שכלל 10 שיעורים שבועיים בני כשעה בלבד, ולאחרונה עברה גם את המבחן הממשלתי וקיבלה את התעודה של משרד העבודה. כיום היא עובדת כמנהלת חשבונות בחברת פרסום קטנה, מרוויחה הרבה יותר ממה שהרוויחה כגננת (כ-9,200 ש"ח בחודש) והזכרונות על כאבי הגב נראים לה כמו חלום רחוק מעולם אחר.   

אבל טובה ממש לא לבד, במכון "ש.ח.ף" (שירותים חשבוניים פיננסיים בע"מ) שבו היא למדה כבר הכשירו בשיטה הזו מעל 1,000 בוגרות ובוגרים שהשתלבו בתחום הכספים כמנהלי חשבונות, לאחר ש-96.5% מהם עברו בהצלחה את המבחן הממשלתי של משרד העבודה.

שוחחנו עם גילה צריקר מייסדת המכון, כדי להבין האם הדרך להכפלת השכר באמת פשוטה כל כך. 

גילה, לפני הכל, אני חייב להבין: יש בכלל ביקוש למקצוע הזה? וכמה בכלל אפשר להרוויח בו?

"הרבה יותר ממה שאתה חושב. אנחנו מדברים על שכר של 75-65 ש"ח לשעה בתחילת הדרך (3-6 חודשים מתחילת העבודה). 
כלומר שכר התחלתי של 11,000 ש"ח לחודש בממוצע. ואם אתה עצמאי אתה יכול להגיע גם ל200-100 ש"ח בממוצע לשעה. 

שכר התחלתי ממוצע של 14,000-8,000 ש"ח בחודש. טבלת שכר של מנהלי חשבונות
שכר התחלתי ממוצע של 14,000-8,000 ש"ח בחודש. טבלת שכר של מנהלי חשבונות


רק כדי לסבר את האוזן, בתור עצמאי אתה גובה מעסק קטן, כמו משרד תיווך למשל 500 ש"ח לפחות על הכנת דו"ח מע"מ חודשי שלוקח לך אולי כשעה גג להכין, וכמובן שמעסקים גדולים יותר גובים יותר.


"המקצוע המשרדי הכי מושלם לבעלי משפחות". שכר ממוצע של 11,577 ש"ח
"המקצוע המשרדי הכי מושלם לבעלי משפחות". שכר ממוצע של 11,577 ש"ח

לגבי הביקוש למקצוע, אם יש תחום שבו בעל עסק לא יכול לקצץ, זה הנהלת חשבונות. כל בעל עסק חייב הנהלת חשבונות, ובכל שנה אני מגלה שהמשרדים ממש מתחננים לעובדים. 

מאז הקורונה אנחנו מוצפים בבקשות מחברות השמה למנהלי חשבונות טובים. אני מקבלת לפחות פעם ביום שיחה מחברת השמה שבה אומרים לי "תשלחי לי (מנהלי חשבונות) טובים", וזה עוד לפני השיחות מהבוגרים שלנו שכבר עובדים ומתקשרים לספר לי על משרות שהתפנו או על כך ש"דרושה דחוף" מישהי להחלפה.

אבל אני מציעה לך שלא תסמוך עליי אלא תעשה חיפוש פשוט באתרי דרושים ובעיתונים, ותראה את הדרישה הגבוהה בעצמך. ב"אולג'ובס" למשל תגלה שכרגע יש 1,245 משרות פתוחות בתחום".

הדרישה - בשמיים. 1,245 משרות פנויות בתחום הנהלת החשבונות


אוקיי, אבל המקצוע הזה הוא לא רק לגאוני מתמטיקה שלמדו 5 יחידות? 

"זו אולי הטעות הכי נפוצה לגבי המקצוע. זה שהשם של המקצוע כולל את המילה 'חשבון', ממש לא אומר שאתה צריך להיות גאון במתמטיקה. למעשה אתה בכלל לא צריך לדעת מתמטיקה ברמה גבוהה. הנהלת חשבונות זה ללמוד שפה חדשה – ואנחנו מלמדים אותה. מה שנדרש כדי להצליח במקצוע, בין היתר זו נטייה לסדר ואחריות, אפשר אמנם להיות קצת 'מבולגן' אבל בתנאי שיש לך ראש גדול, ו'חשיבה מחוץ לקופסא'. רצוי גם ראש ריאלי או לפחות חוסר רתיעה ממספרים, אבל ממש אין צורך בידע במתמטיקה ברמה גבוהה – פשוט כי כל העבודה כיום נעשית בתוכנות מחשב ייעודיות". 

אוקיי, אבל לשכר הגבוה שאת מדברת עליו לא מגיעים רק אלו שנשארים במשרד עד הלילה? הוא מתאים בכלל למי שרוצה לשלב חיי משפחה? 

"זה פחות או יותר המקצוע המשרדי הכי מושלם שיש לבעלי משפחות. אין עוד מקצועות שבהם יש כך כל הרבה 'משרות אם' ושבהם אפשר לעבוד בהיקף של חצי משרה או שני שליש משרה ועדיין להרוויח יותר ממה שהיית מרוויח בעבודה פיזית כמו גננת או מורה.
ובכלל, גם במשרה מלאה אף אחד לא מצפה ממך להישאר עד שעות הערב המאוחרות. לא מדובר על מקצוע שבו צריך 'למכור את נשמתך' לשעון הנוכחות ולעבוד 12 שעות כמו בהייטק". 

 

אוקיי, אבל בינינו, זה לא נשמע רציני העניין הזה של ללמוד כשעה בשבוע. באמת אפשר ללמוד ככה מאפס מקצוע חדש כמו הנהלת חשבונות? 

"אם היה לי שקל על כל פעם ששמעתי את השאלה הזו", מחייכת גילה. "כדי להבין מדוע זה אפשרי, חייבים להבין מה קורה היום בשוק. כל המכללות והמכונים בתחום הנהלת החשבונות מלמדים אותך במשך למעלה משנה חומר שבכלל לא תצטרך אותו ושאין שום קשר בינו לבין מה שאתה תידרש אליו בעבודה. התוצאה היא שהרבה פעמים תלמידים נשברים באמצע ולא מסיימים את הלימודים. 

לעומת זאת, אנחנו מגיעים מהשטח, ובנינו תוכנית ייחודית שבה ב10 שיעורים אנחנו מלמדים את מה שצריך בפועל בעולם העבודה – כלומר אך ורק את מה שאתה צריך כדי להתחיל לעבוד מחר בבוקר. הכי חשוב מבחינתנו זה קודם כל להיכנס לעולם העבודה, ואחרי שאתה כבר שם המעסיק הוא שישלח אותך להשלמות אם צריך (על חשבונו – בשבילו זו הוצאה מוכרת). ממש חבל להשקיע את כל האנרגיה הזו ולהתעכב בעולם הלימודים, בזמן שאפשר קודם כל להתחיל להכניס משכורת – ואז להתקדם כי השמיים הם הגבול".

רגע תסבירי לי מה זו השיטה הזו שאת מדברת עליה? 

"השיטה שלנו בנויה על 2 יסודות: האחד – 10 שיעורים בני כשעה בשבוע שמכשירים את התלמיד כדי לעבור את המבחן של משרד העבודה, והשני הוא 10 שיעורים שבהם אנחנו מספקים לתלמיד את החלק החשוב ביותר – הניסיון. עשרת השיעורים האלו הם למעשה שווה ערך לשנת ניסיון בשוק העבודה ובהם אנחנו מלמדים את התלמיד את העבודה תכל'ס". 

זה נשמע כמו סיסמאות. מה הכוונה ל"עבודה ת'כלס"? במה זה שונה מכל מקום אחר? 

"מכיוון שאנחנו מכירים את תחום החשבונאות כבר למעלה מ-30 שנה, אנחנו יודעים בדיוק מה המעסיק צריך ויצרנו את הפרקטיקה בהתאם לכך. אני אתן לך דוגמא: בחומר הלימוד שלנו שתלנו טעויות כדי להדגים לתלמידים מה קורה כשעושים טעות בהנהלת חשבונות. במקצוע הזו לוקח דקה לעשות טעות, אבל לתקן אותה אחר כך ייקח ימים ארוכים.
כלומר אנחנו מלמדים את התלמידים בדיוק את החיבור לעולם הפרקטי – אצלנו הם לומדים למשל איך אפשר להימנע מטעויות הקלדה קריטיות שיכולות לעלות להם במשרה שלהם.

הרבה פעמים קורה שאתה מקליד נתונים של לקוח מסוים, ואז פתאום מתקשר לקוח אחר ובמקום לפתוח את התיק שלו, אתה ממשיך להקליד על גבי הנתונים של הלקוח הראשון. אנחנו מלמדים איך יוצרים מצב שטעויות כאלו לא יקרו ומדוע חייבים להרים את הראש ולבדוק כל פעם שאתה מקליד את הנתונים של הלקוח הנכון. זה אולי נשמע כמו עניין פעוט, אבל מהניסיון שלנו בשטח אלו בדיוק הטעויות שבגללן אנשים מפוטרים, ואנחנו המקום היחיד שמלמד איך להימנע מכך". 

"ממש לא צריך להיות גאונים במתמטיקה". 96.5% הצלחה במבחן הממשלתי של משרד העבודה

אבל בינינו, אני קצת חושש מלימודי אונליין. מה יקרה אם יש לי שאלה? למי אוכל לפנות לקבלת תמיכה?

"כל תלמיד מקבל מספר וואטסאפ שבו הוא יכול לשאול כל שאלה ולקבל תשובה תוך 24-48 שעות (בד"כ פחות), וכן ניתן לפנות אלינו גם במייל או בטלפון. וזה עוד לפני שדיברנו על היתרון העצום של לימודי אונליין – אתה יכול ללמוד בזמן שלך, בקצב שלך, ובלי לצאת מהבית ולבזבז זמן יקר על נסיעות, חניה, ובייביסיטר לילדים. כמובן שבכל מקרה שבו אתה מתקשה אתה יכול לראות את השיעור שוב וזה כשלעצמו יתרון עצום". 


הכל טוב ויפה, אבל תוכלי לדבר איתי במספרים? כמה מהתלמידים עוברים את המבחן הממשלתי של משרד העבודה ומקבלים את תעודת ההסמכה הממשלתית?

"אני אענה לך בקצרה כי המספרים מדברים בעד עצמם: 96.5% מהתלמידים שלנו עברו את המבחן בהצלחה (!). אגב, אנחנו כל כך בטוחים בשיטה שלנו, עד שבכל מקרה שבו תלמיד לא עבר את המבחן הממשלתי, הוא יוכל לחזור על הקורס שוב ללא תשלום". 

מעניין, אבל מה בקשר ליום שאחרי סיום הלימודים? אתם עוזרים גם בהשמה? 

"לא רק שאנחנו עוזרים, אלא שזה העיקר אצלנו – ככה אנחנו מודדים את ההצלחה שלנו. יש לנו קהילה שלמה של למעלה מ-1,000 בוגרים שעובדים בתחום, והם למעשה השגרירים שלנו במקומות העבודה. הם מספרים לנו על כל משרה פנויה, ודרכם אנחנו שולחים קורות חיים ישירות למעסיקים הרלוונטיים לפני כולם. בזכות השיטה הזו יש לנו 85% הצלחה בהשמה של הבוגרים – חלק אפילו מתחילים לעבוד עוד בזמן הלימודים.
למעשה, בכל פעם שבוגרים שלנו מתקשרים אליי כדי לבשר לי על משרה שהתפנתה, אפשר ממש לשמוע בטלפון את הרצון שלהם לעזור שמי שהיה עד לא מזמן במצב שלהם – כלומר תקוע בשכר נמוך שאי אפשר לחיות ממנו. מה שאני שומעת מהם הכי הרבה זה משפטים כמו "אני רוצה להעביר את זה הלאה, כדי שגם אחרים יבנו בית. 

בנוסף, התלמידים שלנו מקבלים בסוף התהליך גם סדנא לכתיבת קורות חיים בצורה מדויקת וסימולציה לראיונות עבודה – דבר שמכשיר אותם ונותן להם את כל הכלים על מגש של כסף". 

אוקיי התחלת לשכנע אותי. אז מה אני צריך לעשות אם אני רוצה לבדוק אם המקצוע בכלל מתאים לי?  

"תשאיר לנו פרטים כאן למטה, ניצור איתך קשר, נענה על כל השאלות שלך – ונצא לדרך".

מעוניינת להתחיל קריירה משרדית בתחום הכספים תוך 90 יום בהשקעה של כשעה בשבוע? השאירי פרטים כאן: