'אמא, מה ראית היום בטלוויזיה?', את השאלה הזו הבן שלי היה שואל אותי עד לא מזמן כמעט בכל שיחה יומית שלנו. היום הוא שואל, 'אמא, באיזה חוג היית?', ואפילו מתעניין מה חדש בחיי החברה שלי".
את הדברים האלו אמרה לנו שושי מ' (76) מת"א, שמתגוררת בדיור המוגן "פאלאס עזריאלי ת"א" הסמוך לבית החולים איכילוב בת"א.
"הבעיה היא שבתי הדיור המוגן סובלים מסטיגמות של 'בתי אבות' של פעם שהם 'התחנה האחרונה'", אומרת מיכל חודרלנד, מנהלת התוכן של רשת בתי הדיור המוגן היוקרתית "פאלאס עזריאלי ת"א".
לדבריה, "חלק גדול מהציבור לא יודע שמדובר במעין 'בתי מלון' שיש בהם את כל היתרונות והנוחות של חיים בבית הפרטי שלך, עם כל היתרונות של חיים בבית מלון – כלומר לא צריך להתעסק במטלות כמו ניקיון וסידורים – ואפשר פשוט להיפגש עם חברים ולחיות את החיים הטובים".
רגע מיכל, הטענה שבילוי עם חברים יכול לעצור את תהליך ההזדקנות, היא נכונה באמת או שמדובר במיתוס?
"זה לגמרי מוכח מדעית. תחשוב על זה שכשאתה מנהל שיחה עם חברים אתה צריך להפעיל מחשבה, לאתגר את עצמך ואת חברייך. הסוד למלחמה בזקנה הוא להישאר פעיל וללמוד דברים חדשים. כאן אתה נפגש כל פעם עם אנשים חדשים, במקום להיות כל היום מול הטלוויזיה ולהיכנס לדיכאון".
אוקיי, אבל איך דווקא מגורים בדיור מוגן יכול לעזור במצב הנוכחי?
"המלחמה האחרונה חשפה את האמת הפשוטה שלא מעט אנשים ניסו להדחיק באמצעות התמכרות לקניות ולצבירת רכוש מפואר: לא טוב היות האדם לבדו. בתקופות קשות אנשים רוצים להיות ביחד ולשתף את התחושות והרגשות שלהם. יש לנו דיירים שאמרו לי 'מזל שאני בדיור מוגן בתקופה כזו, אחרת הייתי משתגע לבד בבית', ובהתאם לכך יש לנו כאן קבוצות שיח עם עובדות סוציאליות שנותנות מענה למצב הקשה שבו כולנו נמצאים, לא משנה באיזה גיל".
או.קיי התחלת לשכנע אותי, אבל מה עושה מי שלא רוצה להתחייב לצעד כל כך משמעותי, יש אפשרות לתקופת ניסיון?
בוודאי. תשאיר לנו פרטים כאן למטה ותוכל להגיע לתקופת ניסיון של עד חודשיים כדי לגלות בעצמך איך נראים החיים הטובים של הגמלאים החדשים, ועד כמה הכוח של קהילה מגובשת חזק ומשמעותי בהרבה מכל רכוש או כסף.